Home  |  Ons bedrijf  |  Nieuwe fietsen  |  Gebruikte fietsen  |  Aanbiedingen  |  Nieuws  |  Contact
Met ingang van 1 februari 2011 is Martonbikes officieel GT dealer. Zowel het bmx, race en mountainbike assortiment is verkrijgbaar bij Fietsplus Marton. Dus kom proef rijden op het merk met een gerenomeerde staat van dienst!

Strategie met GT

GT Bicycles en MTBclinics.be

Iedereen kent wel nog het mythische merk GT, dat hoge toppen scheerde midden jaren ’90. In die tijd heeft zowat iedereen, die wat betekende in het MTB wereldje, op het legendarische Zaskar model of op een van de eerste I-drives gereden De fietsen blonken absoluut uit op gebied van rijeigenschappen, betrouwbaarheid en afwerking. En dat doen ze nu nog! Historiek Desondanks het merk bleef innoveren op gebied van full suspension technologie en ook de eerste stappen zette in de carbonontwikkeling, verdween het geleidelijk aan uit het beeld . Veel was te wijten aan het door een ongeluk plotse overlijden van de oprichter Richard Long en de overname van het merk door Pacific Cycles (de groep waar Schwinn in zat). GT werd in Europa wat aan het lot van de distributeurs overgelaten en zo kelderde het merk in onze contreien razendsnel. Pacific Cycles werd echter 3 jaar geleden overgenomen door Dorel, die met Cannondale al een serieuze klepper in huis had. Het resultaat was het ontstaan van de Cycling Sports Group, waar naast GT en Cannondale ook Schwinn en Mongoose een nieuwe thuis vonden.

Op dit moment heeft die overname GT geen windeieren gelegd en is het merk opnieuw sterk aanwezig in de Verenigde Staten, Groot-Britannie, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Ook in Europa wil het merk terugkomen en de focus ligt op Frankrijk, Italïe, Duitsland, Portugal én de Benelux. MTBclinics.be & GT MTBclinics.be heeft in GT een partner gevonden die zich ook op de essentie van mountainbiken richt. Het gaat hem bij alles wat MTBclinics.be organiseert over de beleving van een rit over uiterst technische trails, het bijleren van nieuwe skills, het sociale aspect, de fun en last but not least het voortdurend verleggen van je grenzen . De fietsen van GT zijn ontwikkeld met exact dat in het achterhoofd en eenmaal je op zo’n bolide kruipt merk je al heel snel dat het geen commerciële prietpraat, maar zalige realiteit is. De Zaskar en de Sensor De Zaskar heeft weinig introductie nodig. In 1991 kwam de fiets op de markt en heeft sindsdien zowat overal (Wereldbekers XC en Downhill, Trial, heuse overlevingstochten,… ) zijn strepen verdient. Het is fiets met een licht en superstijf frame dat tegelijk een geometrie heeft dat een enorme dosis vertrouwen geeft aan de rijder, dit door zijn hoge stabiliteit en precies sturen.
In die 20 jaar is het aluminium frame steeds verder verfijnd en sinds 3 jaar is er ook een carbonversie. Maar de tijd en technologie staat niet stil en voor 2011 werd er een volledig nieuw carbon model ontwikkeld!

Dit frame heeft zowat alles wat een supermodern kader moet bieden én meer! Het uitgangspunt was om opnieuw een oerdegelijk, superstijf en onverwoestbaar frame op de markt te brengen. Er zijn er zovelen die absoluut het lichtste frame willen hebben, maar bij GT richten ze zich voornamelijk op rijeigenschappen en betrouwbaarheid. En daarbij mogen we het aspect “comfort” zeker niet vergeten.

  • Een algemene gewichtswinst van 300gr. t.o.v. het vorige model. Het frame komt nu op iets meer dan 1100gr.!
  • Tapered headtube voor dezelfde stijfheid rond het balhoofd, maar met minder koolstofmateriaal.
  • Interne en herontwikkelde kabelgeleiding.
  • Een nieuwe versie van de Triple Triangle, het herkenningspunt van de GT Hardtails. Deze keer zit er ook een enorme dosis comfort in de achtertrein.
  • Postmount adaptor voor de achterrem, met vervangbare inserts. Zo draai je je frame niet kapot als je je rem wat te hard wilt aanspannen.
  • Een 29” versie!

De Sensor daarentegen zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. Maar het is een uiterst betrouwbare en performante aluminium 120 mm full suspension bike, die voorzien is van een enorme dosis lef. Exact hetgene je nodig hebt bij onze clinics!

Het hart van de bike bestaat uit de Independent Drivetrain, een door GT gepatenteerde technologie die zowel op de downhill fietsen als de meer marathon gerichte bikes wordt gebruikt.

Het is een achterveringsconcept waarbij de werking van de achtervering volledig onafhankelijk is van de aandrijving. Je hebt m.a.w.:

  • Geen terugwerkende kracht op je trappers. Doordat de ketting steeds even lang is.
  • Geen pompende werking, zelfs zonder de aanezigheid van een lock-out. Aangezien het duwen op de pedalen geen in vloed heeft op je achtervering.
  • Een uiterst soepele verwerking van hindernissen, door de boogvormige weg die het achterwiel aflegt.
  • Een systeem dat makkelijk te onderhouden is, met onderdelen die je overal kan krijgen.

Bent U  geintereseerd, maak een afspraak voor een proefrit op deze geweldige full suspension bike. Overtuig U zelf en alle negatieve indiaanverhalen over full suspension bikes behoren tot het verleden.

Voor een compleet overzicht van GT bikes bezoek de website. www.gtbicycles.com

 Deel het met uw vrienden!


Terug naar overzicht

Meer:
Aangepaste openingstijden zomer 2017.
In verband met onze zomervakantie en sportieve verplichtingen in de maanden Juli en Augustus hebben wij aangepaste openingstijden.

Vernieuwde openingstijden
Nieuwe openingstijden vanaf 1 mei 2017

Sluiting tijdens de carnavalsvakantie.
Even de accu opladen op een moment dat iedereen Carnaval aan het vieren is. Het seizoen gaat daarna voor ons van start!!

Na ruim vijf jaar nog altijd gek op fietsen.
Martonbikes is een fietsenwinkel met passie voor de fiets en het fietsen.

Helmplicht E-bikes.
Vanaf 2017 zal er een helmplicht gaan gelden voor de zogenaamde high speed e-bikes.

Martonbikes officieel pedalcenter van Crankbrothers pedalen.
Martonbikes is nu ook Crankbrothers pedalcenter.

MartonBikes en VanNicholas The titanium companie.
VanNicholas Titanium bikes, nu ook verkrijgbaar bij MartonBikes.

Nick Roelofs succesvol op EK bmx, Orleans Frankrijk.
Op de eindronden EK bmx in Orléans Frankrijk, het bmx mekka, heeft bij de boys 14 jaar Nick Roelofs de finale gehaald. Op zich een prima prestatie.

Bmx Team LK 66 pakt twee maal goud op het NK Bmx.
Onder gelukkig droge omstandigheden en niet te veel wind werd het Nederlands kampioenschap BMX, ook wel Fietscross genoemd, verreden op messchien wel de mooiste baan van Nederland in het hoge noordse...

Succes vol fietscross seizoen van graafsche broertjes.
Nick en Ryan Roelofs hebben het seizoen 2011 succes vol afgesloten. Nu genieten ze even van hun wel verdiende rust. En gaan zich in januari 2012 weer voorbereiden op het nieuwe en drukke seizoen wat k...

   Martonbikes  •  Klinkerstraat 27a  •  5361 GV  Grave  •  Tel: 0486-472789  •  Mobiel: 06 30320408  •  E-mail: info@martonbikes.nl